Hoşgeldiniz Mesajı Temmuz 2020

Güney Afrika Büyükelçiliğinin websitesine hoşgeldiniz.

Güney Afrika'da Corona ölümlerinin sayısı son zamanlarda 2.000 sayısını geçti. Hasta bakımı ve ailelerinden izole hastanede olanlar için destek veren sağlık çalışanları, birbirini tamamlayan profesyoneller hayatlarını kaybedenler arasında.

Görevleri için her gün kliniklerde, hastanelerde ve diğer sağlık tesislerinde, evlerini, ailelerini ve sevdiklerini bırakarak çalışan bu cesur Güney Afrikalıları selamlıyoruz. Bu kişiler hastalara tıbbi bakım, idari destek ve temizlik, yemek gibi diğer hizmetleri sunmaktadır.

Bizler virüsün neden olduğunu nasıl enfekte ettiğini ve kendimizi korumak için neler yapabileceğimizi biliyoruz. Bizler sosyal mesafeyi korumayı, enfekte olmuş birinden kendimizi izole etmeyi ve eğer belirti varsa hastaneye gitmemiz gerektiğini biliyoruz. Gerçekler tarafından yönlendirilmeye devam etmeliyiz. Bu virüsün üstesinden gelmek ve toplumumuzu yeniden inşa etmeliyiz.

Sizleri Türkiye ve Güney Afrika'daki herkesi virüsün yayılmasını azaltmayı amaçlayan kurallar ve düzenlemelere bağlı kalarak düşünmeye çağırıyorum. Şu an Türkiye'de yaz mevsimi ve herkesin dikkatli ve güvenli bir şekilde tatillerini geçirmelerini diliyoruz.

Web seminerleri veya çevrimiçi toplantılar yeni bir gerçeklik haline gelirken, COVİD 19 durumu bize yenilik ve girişimler çerçevesinde yeteneklerimizi keşfetmek için izin verdi. Ne yazık ki COVİD 19 işlerimiz her zamanki gibi bozmaya devam ediyor. Neyse ki Büyükelçiliğimiz, hizmet sunumunu kolaylaştırma / ikili ilişkilerde koordinasyonu sağlamak gibi önlemleri almış olmaktan gurur duyuyor. Sadece yapıcı girişimler ve yenilik yoluyla insanların hayatlarını iyileştirebilir ve daha iyi ve güvenli bir dünya yaratma yolunda katkıda bulunabiliriz.

Bu ay için önemli olayları aşağıda bulabilirsiniz;

Nelson Mandela Temmuz 2020

Temmuz ayında Güney Afrika "Uluslararası Nelson Mandela Günü" olarak ilan edilen ilk Cumhurbaskanı Nelson Mandela'nın 18 Temmuz tarihindeki doğum gününü kutlar.

Tüm ay boyunca Güney Afrika vatandaşları Nelson Mandela'nın hayatını kutlama sansını bulurlar. Bu dünya çapında her birimize bir eylem çağrısına kulak verme fırsatını verir, lütfen 67 dakikanızı değerli bir  amaç doğrultusunda bağışlayın.

Bu küçük eylemler olumlu bir değişim için küresel bir harekettir. Her bir kişinin davranışı, olumlu değişim yönünde bir güç oluşturur, farkındalık yaratma ve Nelson Mandela'nın önem verdiği değerler olan adaletsizlikle mücadele, ihtiyacı olan insanlara yardım etme ve uzlaşma sağlama konusunda bir güç oluşturur.

Bir gönüllü olarak Nelson Mandela Günün’de neler ypabileceğiniz hakkında önerileri Nelson Mandela internet sitesinde bulabilirsiniz; https://www.mandeladay.com/pages/what-can-i-do%C2%A0.

“Her günü Mandela Günü yapın: 67 dakikanızı yardıma muhtaç kişilere destek olarak geçirin”.

Ahlaki Yenilenme 2020

Temmuz ayı Ahlaki Yenilenme Hareketi’nin girişimiyle başlatılan Ahlaki Yenilenme ayı olarak kutlanmaktadır. İnsanları pozitif değerlere sahip topluluklar oluşturma amacı gütmekte ve sevecen bir toplum inşa etmek için insanların kendini adamasını barışçıl ve zengin bir toplum yaratmayı oluşturulmasını hedeflemektedir.

Anma özellikle Temmuz ayında yer alır:

Eski Cumhurbaşkanı Nelson Mandela, Ahlaki Regener oluşumu ana lideri olarak kabul edilen bir simgedir  18 Temmuz Mandela Günü kutlamasına denk getirilerek kutlanır ve 28 Temmuz 2008 tarihinde Pozitif Değerler için Charter’ın kabul edilmesine vurgu yapar.

Dünya Nüfus Günü 11 Temmuz 2020

5 milyar kişiyle kutlanan 11 Temmuz 1987 gününün bir uzantısı olarak, Dünya Nüfus Günü, dünya nüfusunun karşı karşıya kaldığı sorunların aciliyet ve önemine dikkat çekmeyi amaçlamaktadır.

Dünya nüfusu 7 milyar kişiye yaklaştığı 2011 yılında (1950 yılında 2.5 milyarın üzerindeydi), kalkınma için derin etkileri olmuştu. 7 milyarlık bir dünya,  sürdürülebilirlik, kentleşme, sağlık hizmetlerine erişim ve gençliği güçlendirme açısından, hem bir sorun hem de bir fırsat oldu.

Uluslararası Nelson Mandela Günü

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun oybirliği ile “Nelson Mandela Uluslararası Günü”  18 Temmuz 2009 tarihinde Nelson Mandela'nın doğum gününün tanınması ile başlatıldı.

Daha fazla bilgi için; https://www.mandeladay.com/

Dünya Hepatit Günü 28 Temmuz 2020

Dünya Hepatit Günü her yıl 28 Temmuz tarihinde küresel bir sorun olan viral hepatit hakkında bilinçlendirmek ve gerçek değişimi etkilemek için belirli bir tema konusunda farkındalık yaratmayı amaçlamaktadır.

Bu yılın teması “KayıpMilyonları Bulmak” olarak tespit edilmiştir.

Dünya çapında 290 milyon insan viral hepatit’ten habersiz olarak yaşamaktadır. Bir tanı bulunmadan ve bakım sağlanmadan, milyonlarca insan acı çekmeye devam edecek ve yaşamlarını kaybedecektir.

Ankara'daki Güney Afrika Büyükelçiliği evde kalmanızı ve ailenizi korumaya devam etmenizi önermektedir. Seyahatleri mümkün olduğunca kısıtlamak ve evden çıkarken mutlaka maske takmanızı hatırlatmak isteriz.

Hepinizin güvenli ve sağlıklı bir Temmuz ayı geçirmenizi dilerim.

Tshepo Ranamane
Güney Afrika Büyükelçiliği Ankara, Türkiye

Contact Us


SOUTH AFRICAN EMBASSY

Kırkonaklar Mahallesi 298.Cadde No: 4 / D

Çankaya 06610 Ankara Türkiye

Emergency Number Consular Services: +90 (537) 912 58 07

Telephone: +90 (312)  405 68 61

Visa Section: + 90 ( 312) 405 68 71

Fax: +90 (312) 446 64 34

E-Mail: general.ankara@dirco.gov.za

 

MAP