Bursa Konuşma Notları 2017


Öncelikle Program Yöneticisine ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Bursalı işadamı, arkadaşım Sayın Cüneyt Şener’e içten teşekkürlerimi sunmak istiyorum.

Güney Afrika’nın Türkiye Büyükelçisi olarak bugün benim için çok anlam taşımaktadır. Ekurhuleni ve Bursa şehirleri bu yıl sonundan önce kardeş şehir olma yolundaki işlemleri bitirmek üzere ilk adımlarını atıyorlar. Bu iki şehirdeki iş adamlarının önemli konularda işbirliği yapmalarına, ticaret ve yatırımdaki ortaklıklarını geliştirmelerine de yardımcı olacaktır. Burada bahsettiğim ticari ve yatırım ilişkileri, Güney Afrika ve Türkiye arasındaki daha önceden tecrübe edilen toplam ticaretteki dengesizliği düzeltmeye de yardımcı olacaktır.

Geçen hafta referandum barışçıl bir şekilde gerçekleşmiştir. Bize düşen ekonomik büyümemiz için gerekli olan koordine olmuş kararlılığımızı sürdürerek ekonomilerimizi geliştirmek ve şu an içinde bulundukları zor durumdan çıkarmaktır. Bizim ekonomilerimiz benzer yapıda olup dünyanın geri kalan herhangi bir yeri ile karşılaştırıldığında büyük potansiyele sahiptirler. Bizim ekonomilerimizi kırılgan beş ekonomi içinde ananlara, bizim ekonomilerimizin kötü-junk durumda olduğunu bize sürelki söyleyenlere, bizim iki ülkemizin geçen hafta yayınlanan Dünyadaki Yatırım Yapılmak İstenen ilk 20 Destinasyon arasında olduğunu söylemek isterim. Bu konunun detayına inmek istemiyorum ancak ekonomik değerlendirme kuruluşları arasında ciddi tutarsızlıklar olduğunu söylemek yeterli olacaktır.

Burada ülkelerimizin sürdürüleblir ekonomik gelişmelerinin tohumlarını atacak ve katalizatör görevi alacak iş görüşmelerimizde başarılar diliyorum. 

Sayın Belediye Başkanını, Ekurhuleni ve Bursa şehirleri arasında mevcut olan potansiyeli bu dostluk çerçevisinde nasıl değerlendireceklerini anlatmak üzere davet etmek istiyorum. 

Teşekkür ederim.

Bize Ulaşın


GÜNEY AFRİKA BÜYÜKELÇİLİĞİ

Kırkonaklar Mahallesi 298.Cadde No: 4 / D

Çankaya 06610 Ankara Türkiye

Konsolosluk Hizmetleri Acil Numarası: +90 (537) 912 58 07

Telefon: +90 (312)  405 68 61

Vize Bölümü: + 90 ( 312) 405 68 71

Faks: +90 (312) 446 64 34

E-Posta: general.ankara@dirco.gov.za

HARİTA